Op het einde van dit schooljaar (06/2023) stopt Jobsopschool.be.

Een combinatie van het lerarenplatform en het lerarentekort zorgt ervoor dat Jobsopschool.be er niet meer in slaagt om een kritische massa aan werzoekende onderwijzers te bereiken. Daardoor werd Jobsopschool.be voor scholen ook minder interessant.

We zijn wel er van overtuigd dat Jobsopschool.be een positieve kracht was in het onderwijslanschap en door transparant vacatures - meer dan 7500! - kenbaar te maken vele onderwijzers aan een job hebben geholpen. Bedankt voor jullie vertrouwen gedurende de voorbije 14 jaar!

Over Jobsopschool.be

Het doel van Jobsopschool.be is het vereenvoudigen van het zoeken naar kandidaten voor (korte) vervangingen in het basisonderwijs. Daarvoor biedt Jobsopschool.be nuttige diensten voor zowel werkzoekende onderwijzers als voor voor werkgevers in basisscholen.

Jobsopschool.be voor werkgevers in basisscholen

Jobsopschool.be maakt het eenvoudig voor schooldirecties om snel invallers te vinden voor vervangingen in het basisonderwijs. Jobsopschool.be vervangt het doorzoeken van mappen met CV’s door een gestroomlijnd digitaal platform. De volgende elementen maken Jobsopschool.be efficiënt, in het bijzonder voor dringende korte vervangingen:

Het plaatsen en invullen van vacatures op Jobsopschool.be is snel en eenvoudig:

  1. Een vacature plaatsen. Het invullen van de basisgegevens over de vacature gebeurt via een simpel formulier. Enkel strikt noodzakelijke elementen worden gevraagd. Indien u dit wenst wordt de vacature ook meteen gepubliceerd op Twitter en Facebook.
  2. Een kandidaat kiezen. Na het invullen verschijnt er een lijst met beschikbare werkzoekende onderwijzers die de vacature kunnen invullen. Uit de lijst kiest u een of meerdere kandidaten om te contacteren.
  3. Een kandidaat contacteren. Door de gekozen kandidaten aan te klikken wordt een email, gratis SMS of WhatsApp bericht verstuurd waarin de kandidaat gevraagd wordt om zo snel mogelijk contact op te nemen.
  4. De vacature invullen. Nadat een of meerdere kandidaten hebben gereageerd beslist u welke kandidaat uiteindelijk de opdracht krijgt. Daarna wordt de vacature toegewezen aan de gekozen kandidaat.

Als u werkt met een gecentraliseerde personeelsadministratie krijgt die onmiddellijk een bericht van een open vacature en later ook van de invulling. De personeelsdienst kan later een lijst opvragen met wie welke vacature heeft ingevuld. Dit maakt het berekenen van bijvoorbeeld de overgebleven personeelspunten eenvoudiger.

Momenteel zijn er op Jobsopschool.be meer dan 4500 kandidaten geregistreerd, waarvan zo’n 700-tal beschikbaar. Dit is ruim voldoende om tegemoet te komen aan elke vacature. Daarnaast groeit de Jobsopschool.be database elke dag. Jobsopschool.be draait momenteel reeds ruim vier jaar met succes.

Aansluiten

Jobsopschool.be logoAansluiten kan per scholengemeenschap. Een abonnement op Jobsopschool.be kost 155 euro per jaar per school. Zie het rekenvoorbeeld voor een berekening van de kosten voor uw scholengemeenschap. Met het abonnementsgeld worden de servers, SMS-berichten en andere kosten betaald en krijgt u ook support. Daarnaast investeren we in nieuwe features die Jobsopschool.be nog gebruiksvriendelijker maken.

Indien u wilt toetreden tot de meer dan 150 lagere scholen die nu al gebruik maken van Jobsopschool.be doorloop dan de registratieprocedure om een scholengemeenschap te registeren.

Bij verdere vragen kunt u terecht bij ons algemeen mail-adres: info@jobsopschool.be of ons bereiken via de contact pagina.

Profiel kandidaat

Profiel kandidaat

Contactmogelijkheden

Contactmogelijkheden

Deeltijdse vacature

Deeltijdse vacatures

Google maps integratie

Geintegreerde geografische informatieJobsopschool.be voor werkzoekende onderwijzers

Voor sollicitanten die in het onderwijs willen werken is Jobsopschool.be volledig gratis én eenvoudig in gebruik:

  1. Je registreert je op Jobsopschool.be.
  2. Je duidt aan in je profiel voor welke vacatures je in aanmerking wil komen.
  3. Je duidt aan voor welke scholengemeenschap(pen) je wil werken.
  4. Je vinkt aan wanneer je beschikbaar bent.
  5. Via de Jobsopschool.be website en RSS-feeds blijf je op de hoogte van vacatures die passen bij jouw profiel. Eventueel krijg je zelfs een e-mail of SMS over een vacante betrekking: Het werk komt naar je toe!
  6. Laat het niet na om je werkzoekende collega’s ook op de hoogte te brengen van Jobsopschool.be
Ambten

Ambten aangeven

Uurrooster

Uurrooster

Vacature die passen bij je profiel

Jouw vacatures

Jobsopschool.be in werking

Hieronder is te zien hoe je een vacature kan plaatsen, kandidaten kan toekennen en rapporten over vacatures kan raadplegen op Jobsopschool.be.

Vacature plaatsen

Kandidaat toekennen aan een vacature

Rapporten raadplegen